Kranenberg Juweliers: Informatie

 
Informatie en maatregelen i.v.m. het CoronaVirus
  • Reparaties kunnen via het loket bij de voordeur gehaald en gebracht worden.
  • Voor aankopen moet u vooraf een afspraak maken
  • Wij volgen de RIVM-voorschriften en prikken voorlopig geen gaatjes.
  • Als u ziekteverschijnselen vertoont kunnen wij u helaas niet helpen.
  • Cadeautip: Bezorging van cadeau(bon) aan huis!
  • Voor vragen, bestellingen of het persoonlijk thuis bezorgen van reparaties/ cadeau's kunt u ons via het formulier of telefonisch bereiken
Kranenberg Juweliers is een bijzonder stijlvolle juwelierszaak met een modern atelier in het centrum van Goor (Overijssel) . Het open karakter van het atelier geeft u een kijkje in onze creatieve keuken. Onze enthousiaste goudsmid voert hier uiterst vakbekwaam uw reparaties uit. Ook nieuwe ontwerpen en speciale verzoeken krijgen hier gestalte. Onze vaste gediplomeerde uurwerk- en klokkenmakers repareren en restaureren met veel zorg en toewijding uw horloges en klokken. Ook voor al uw taxaties bent u bij ons aan het juiste adres.

Kortom met een deskundig team in huis kunnen wij u een uitstekende service bieden. Daarnaast hebben wij in 30 jaar tijd een prachtige, eigentijdse collectie in sieraden, trouwringen en horloges opgebouwd. En presenteren wij u op inspirerende wijze de nieuwste trends en ontwikkelingen.


Wij nodigen u van harte uit en adviseren u graag!

In ons eigen atelier

werkt de enthousiaste, gediplomeerde goudsmid aan uw sieraad. Of het nu gaat om een reparatie, het vermaken of het ontwerpen van een nieuw sieraad, bij Kranenberg Juweliers bent u aan het goede adres.

Bij ons kunt u uw wensen en ideeen direct bespreken met de goudsmid zelf. Door het open karakter van het atelier is ook meekijken tijdens het vervaardigen geen probleem.

Ook voor klokken en horloge reparaties bent u bij ons aan het juiste adres.
Afb. Goudsmeden Vijlen 

Taxeren

U kunt bij Kranenberg Juweliers al uw taxaties vakkundig laten uitvoeren. U krijgt een volledig taxatierapport op basis van vervangingswaarde of executiewaarde voor o.a. verzekeringsdoeleinden.

De taxatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verzekeren van uw kostbaarheden of een onderlinge verdeling bij een nalatenschap. Dit alles wordt opgesteld door onze eigen gediplomeerde taxateur en edelsteenkundige.

Bent u nieuwsgierig naar de waarde van uw sieraad, horloge of zilveren voorwerpen, wij kunnen u het juiste advies geven. Click hier voor een vrijblijvende afspraak.
Taxeren

Algemene informatie

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden..?

Onze reguliere openingstijden staan hier. Voor speciale openingstijden en/ of evenementen kunt u de kalender raadplegen.


Vanaf welke leeftijd worden er gaatjes voor oorbelletjes geprikt..?

Alle informatie over het prikken gaatjes vindt u hier.


Informatie over Corona maatregelen

Alle informatie omtrent Corona maatregelen vindt u hier.


Kan ik bij Kranenberg Juweliers Oud Goud inleveren..?

Jazeker, click hier voor meer informatie en de actuele inleverkoers.


Kunnen mij sieraden door Kranenberg Juweliers getaxeerd worden..?

Ja wij kunnen uw sieraden en munten voor u taxeren, click hier voor meer informatie.


 

Oorbelletjes

Click hier voor extra informatie i.v.m. het CoronaVirus
Al jaren lang een traditie.. Na het behalen van het zwemdiploma voor het eerst oorbelletjes! Maar er zijn natuurlijk veel meer momenten om (extra) gaatjes te prikken. Hieronder informatie over hoe wij werken..

Informatie gaatjes prikken

Wij prikken alleen gaatjes in oorlellen en het vlakke gedeelte van het kraakbeen van het oor. Hierbij volgen wij de hygiënische werkwijze zoals deze is voorgeschreven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ik heb mijn zwemdiploma gehaald..

..nu mag ik oorbelletjes!!

Leeftijd

Wij prikken gaatjes bij alle leeftijden. Kinderen van 0 tot 14 jaar alleen in het bijzijn van de ouder(s).

Werkwijze

Voor we beginnen wordt de huid gedesinfecteerd. Vervolgens starten we met het zetten van stippen. Dit gebeurd met een stift zonder gifstoffen. Door het nauwkeurig aftekenen kunnen we goed zien of de oorbelletjes symetrisch in de oren komen. Niet één oorlel is namenlijk gelijk.
Vervolgens prikken wij standaard met twee personen beide gaatjes tegelijk.
Met het prikken van een gaatje maak je een klein wondje. Om infecties te voorkomen is belangrijk zo steriel mogelijk te werken. We gebruiken daarom hygiënisch verpakte oorstekers van chirurgisch staal, hierin hebben we een ruime keuze.

Gaatjes prikken kan bij ons zonder afspraak.

Nazorg

Om het gaatje niet weer dicht te laten groeien is het belangrijk eerste 6 weken de oorbel niet uit te doen. Ook tijdens zwemmen etc. de oorbel gewoon laten zitten.
Verder is het van belang de oorbel niet aan te drukken en regelmatig de oorbel (met schone handen!) te draaien zodat hij losjes blijft zitten.
Zolang het oorlelletje opgezet of rood is, is het verstandig te druppelen met sterilon. (bij ons verkrijgbaar € 2.95)

Kosten

Wij prikken al gaatjes inclusief een paar standaard oorknopjes vanaf € 22.50

Op de site Veilig gaatjes prikken staat informatie over hygiëne- en veiligheidseisen. De site is een product van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Maattabellen

Het bepalen van de juiste ringmaat is sterk afhankelijk van de breedte en de vorm van de ring. Voor standaard ringen kan de onderstaande tabel als richtlijn worden gebruikt.

Wij hebben voor allerlei breedtes de juiste ringmallen. In de winkel kunnen wij dus voor elke ring de juiste maat bepalen.

Omrekentabel voor ringmaten:

Omtrek
in mm
Ringmaat
50 mmØ 16.00 mm
51 mmØ 16.25 mm
52 mmØ 16.50 mm
53 mmØ 17.00 mm
54 mmØ 17.25 mm
55 mmØ 17.50 mm
56 mmØ 18.00 mm
57 mmØ 18.25 mm
58 mmØ 18.50 mm
59 mmØ 19.00 mm
60 mmØ 19.25 mm
61 mmØ 19.50 mm
62 mmØ 19.75 mm
63 mmØ 20.00 mm
64 mmØ 20.25 mm
65 mmØ 20.50 mm
66 mmØ 21.00 mm
 

Betaalwijzen

Je kan bij Kranenberg Juweliers op diverse manieren betalen:
Betaalwijzen
Contant betalen
Bankpas [PIN]
Creditcard [Mastercard & Visa]
Iris-cheque [VVV-bon géén VVV Giftcard!]
Onze eigen juweliersbon (bedrag vrij te kiezen) of
waardemunten (van 10, 20, 25, 50 of 100 Euro)
Gelukspunten van de Hofpas
 

Sparen met de Hofpas

Bij Kranenberg Juweliers kunt u Hofpunten sparen met de Hofpas. Voor elke besteedde Euro ontvangt u een Hofpaspunt. De gespaarde punten kunt u verzilveren bij één van de aangesloten ondernemers.

Sparen voor je club

Door Hofpunten te sparen ondersteun je tevens je favoriete club of vereniging. Bij de registratie van je Hofpas op deze website (www.hofpas.nl) dien je een vereniging aan te klikken en zij ontvangen dan automatisch 25% van de door jouw bij de aankoop ontvangen punten. En dat is toch mooi meegenomen.

Click hier voor meer informatie over de Hofpas.
 

Wij leiden vakmensen op

Kranenberg Juweliers is een Erkend Leerbedrijf. Hier zijn wij trots op. Bij ons kunnen mbo-studenten leren in de praktijk.
Onderwijs en bedrijfleven willen samen studenten de beste praktijkopleiding geven, waarmee het bedrijfsleven nu en in de toekomst verzekerd is van de vakmensen die ze nodig hebben. Leren in de praktijk is daarvoor een essentiele voorwaarde.
De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ondersteunt de leerbedrijven met deze belangrijke taak.
Click hier voor meer informatie over SBB.
 

Waterdichtheid

Niet elk horloge is waterdicht. Omdat de waterdichtheid van uurwerken wordt weergeven in een aantal meters wordt vaak gedacht dat men met alle horloges kan zwemmen en douchen. Dit is NIET het geval! In de tabel hieronder staat weergeven wat een horloge met een bepaalde water resistant waarde wel en niet kan.

drukaanduidingomschrijving

3 ATM

Water resistant - 30 meterBestand tegen water bij waterspatten of water tijdens het handen wassen (niet onderdompelen)

5 ATM

Water resistant - 50 meterBestand tegen water bij zwemmen aan de oppervlakte

10 ATM

Water resistant - 100 meterBestand tegen water bij snorkelen

20 ATM

Water resistant - 200 meterBestand tegen water bij recreatieduiken (niet dieper dan 40 meter)

100 ATM

Water resistant - 1000 meterGemaakt voor diepzeeduiken
 

Eerlijke diamanten!

Alle diamanten die wij verkopen komen uit legitieme bronnen en conflictvrije gebieden, conform de resoluties van de Verenigde Naties.

 

Onderhoud sieraden

Sieraden zijn er om gedragen te worden, maar hebben wel onderhoud nodig. Daarom raden we u aan al uw sieraden regelmatig zelf of door ons te laten reinigen. Dit kan m.b.v. reinigingsproducten van Hagerty. (bij ons verkrijgbaar).

U kunt ook uw sieraden af en toe in een zeepsopje ( bijv. Groenezeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het hierna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Laat uw sieraden 1x per half jaar controleren op slijtage. Dit geldt ook voor de zettingen van de edelstenen. Door het dragen lopen de zettingen minuscule (voor het blote oog) vaak moeilijk waar te nemen beschadigingen op. Hierdoor kunnen de edelstenen los gaan zitten of zelfs verloren raken.
Tevens kunnen wij voor u het sieraad polijsten en of rhodineren zodat deze er weer als nieuw uitziet.

 

Oud Goud

Wij bieden de mogelijkheid voor het inleveren van oud-goud of zilver. Wij kunnen dit gebruiken bij het herstellen van uw sieraden of wij maken er een prachtig nieuw sieraad van. Wij adviseren u hier graag over.
Kijk hier voor enkele voorbeelden.
Oud Goud inruilen

Het is NU het moment om je oude gouden sieraden in te ruilen. Kranenberg Juweliers geeft een ongekend hoge vergoeding, namelijk per 5 gram 14 karaats goud € 126,53* aankooptegoed. Haal dus NU je oude sieraden uit de lade en kom vrijblijvend langs voor meer informatie of een taxatie.

Per 5 gram 14 karaats
€ 126,53*
* Koerswijzigingen voorbehouden
 

Ruilen

Ruilen is bij ons geen probleem. Wel zijn er enkele voorwaarden: Wij geven geen geld retour. U mag een ander product uitzoeken of u krijgt een tegoedbon. De tegoedbon is onbeperkt geldig en kan in delen worden besteed.

 

Algemene voorwaarden

Alle leveringen en reparaties geschieden onder de voorwaarden van de vereniging goud en zilversmeden, zoals gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te ‘s-Gravenhage en op aanvraag bij ons verkrijgbaar. Reparaties worden naar beste kunnen, doch op volle verantwoordelijkheid van de opdrachtgever, verricht. Verzekering dient door de opdrachtgever te geschieden. Door enkel in ontvangstname van een afgiftebewijs verklaart de opdrachtgever zich met het bovenstaande akkoord.
Zonder reçu/ afgiftebewijs wordt er geen reparatie afgegeven.

 

Privacy Statement

Verwerken van persoongegevens

Wanneer u uw persoongegevens verstrekt via het contactformulier of onze webshop, worden deze alleen gebruikt voor het verwerken van een aanvraag.
Wij verstrekken uw persoongegevens niet aan derden zonder uw toestemming.

HTTPS

Wij maken gebruik van een https-site. HTTPS dient als een uitbreiding op HTTP met als doel om gegevens veilig uit te wisselen. Gegevens worden hierbij versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander moeilijker wordt om erachter te komen welke gegevens worden verstuurd.

Bewaartermijn

Kranenberg Juweliers bewaart uw gegevens niet langer dan voor de verwerking van uw vraag noodzakelijk is.

Cookies

Deze website maakt geen gebruik van cookies.

Wijzigingen

Deze privacyverklaring kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Laatste wijziging 1 juni 2016.